Verwijsbrief

U kunt u op eigen initiatief aanmelden voor een afspraak of u via uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist laten doorverwijzen. Wilt u terug kunnen vallen op vergoeding vanuit de zorgverzekeraar dient u een verwijzing van de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist te hebben. Anders zijn de kosten van behandeling geheel voor eigen rekening.

Het is belangrijk dat u de verwijsbrief voorafgaand de eerste afspraak controleert op een aantal punten. De zorgverzekeraar stelt namelijk de volgende eisen aan een verwijsbrief:

  • NAW gegevens en de AGB code van de verwijzer
  • uw eigen NAW gegevens en uw geboortedatum
  • de datum van verwijzing moet voor de datum van de eerste afspraak met uw psycholoog liggen
  • uitspraak van een vermoeden op aanwezigheid van een DSM-diagnose; klachtenbeeld
  • reden van verwijzing, relevante voorgeschiedenis

“Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).”

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op